Sinopsis


Un film care l-am putea pune in categoria filmelor hmm. Viata unui calugar buddhist retras intr-un templu plutitor in mijlocul unui lac inconjurat de munti si a unui copil, discipol.
Daca ne uitam putin la titlu ( primavara, vara, toamna, iarna ...si primavara ) acesta scoate in evidenta ideea ciclitatii naturii...dar si a vietii ; prin fiecare anotimp asistam la natura trecatoare a vietii in manifestarea sa pura : nastere, durere, dragoste, disperare, moarte si renastere.
Cel care vorbeste cel mai mult, de-a lungul filmului, esti chiar tu. Ca modalitate de comunicare prin cuvinte filmul e sarac, totusi acele cateva fraze din film ( vreo 20 ) sunt bine alese, pline de esenta si invataminte.
Filmul iti trasmite mesajul sau, pe langa putinele cuvinte, prin simplitatea lucrurilor, a vietii, prin frumusetea naturii, dar mai ales prin calatoria micului discipol de la ignoranta, nestiinta - prin cruzimea inocenta a copilariei, erotismul adolescentei, pierderea de sine a maturului - pana la "trezire" si intelepciunea unui maestru.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: Radu Ungureanu

Titlu: Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom (original)/ Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring ( International)
Tara: Coreea de Sud
An: 2003
Gen: Drama
Regia: Ki-duk Kim
Scriitori: Ki-duk Kim
Cu: Ki-duk Kim(Adult Monk), Yeong-su Oh(Young-soo Oh), Jong-ho Kim (
Data lansarii: 19 Septembrie 2003 (Coreea de Sud)
Durata: 103 min.

Trailer



Vizionează filmul coreean Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring (2003) online subtitrat la o calitate DVDrip accesand link-ul de mai jos.


0 Responses so far.

Trimiteți un comentariu

Vanzari icoane

Vanzari icoane
icoane